گزارشات

۲۲ مهر ۱۳۸۸

 - به گزارش سابت خبری تئاتر درمانی (دراما محله ) پنجمین جشنواره نمایش درمانی جانبازان اعصاب و روان به پایان  رسید . مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره نمایش درمانی جانبازان اعصاب و روان بدون حضور مسئولان بنیاد شهید که از حامیان اصلی این جشنواره بودند ،برگزارشد.

مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره نمایش درمانی جانبازان اعصاب و روان بیمارستان سعادت‌آباد در سالن اجتماعات شهرداری منطقه دو برگزار شد.
در این مراسم با توجه به این که بنیاد شهید و امورایثارگران حامی اصلی جشنواره بود، هیچ کدام از مسئولان بنیاد شهید حضور نداشتند و تنها تیم روان‌پزشکی در این مراسم بودند.
همچنین در این مراسم علیرغم دعوت از روسای بنیاد شهید و رئیس مرکز هنرهای نمایشی ، هیچکدام حضور نداشتند و تنها مدعو این جمع خودمانی و صمیمی، احسان محمدحسنی، معاون هنری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بود که وی نیز در نیمه برنامه از مراسم رفت.
در این مراسم که جانبازان اعصاب و روان بیمارستان سعادت‌آباد حضور داشتند، عرب‌شیبانی، رئیس بیمارستان ضمن خوشامدگویی به حاضران از معاون هنری خواست که برای ایراد سخنرانی به جایگاه بیاید.
حسنی نیز در سخنرانی کوتاه از جانبازان ایام دفاع یاد کرد و برگزاری چنین جشنواره‌ای را ارزشمند خواست.
در ادامه مراسم، مجید امرائی، دبیر جشنواره بیانیه را قرائت کرد.
وی گفت: شاکریم که فرصتی دست داد تا در قالب برپایی پنجمین جشنواره نمایش درمانی جانبازان خدمتگزار یادگاران 8 سال دفاع مقدس باشیم و در جشنواره‌ای دیگر فعالیت یک ساله خود را به آزمون بنشینیم.
وی ادامه داد: فعالیتی که ظرف چند سال گذشته، توانسته است با جدیت تیم درمانی بیمارستان روانپزشکی سعادت‌آباد و تلاش کارشناسان این حوزه خود را به عنوان بخشی از زنجیره توانبخشی این مرکز به اثبات رسانده در این بین آرزو داریم تا با تلاش و همکاری و همفکری تمامی دلسوزان و متخصصان رشته‌های علوم توانبخشی و هنر بتوانیم روز به روز در مسیر مقدس کمک به همنوع موفق‌تر عمل کنیم.
امرائی خاطر نشان ساخت:این جشواره حاصل تلاش گروه‌های بسیاری در حوزه‌های مدیریتی، فرهنگی، درمانی و کارشناسی است که در همین جا از تمامی آن‌ها تقدیر و تشکر داریم.
این دبیر اضافه کرد:امسال در جشنواره پنجم 17 گروه نمایشی در دو بخش صحنه‌ای جانبازان و گروه‌های آزاد خیابانی حضور داشتند که در تنوع و گستردگی مضامین و موضوعات مطرح شده در نمایش‌ها از نظر استفاده از تکنیک‌ خاص شیوه نمایش درمانی، هر اثر کارگاهی آموزشی بود برای آنها که می‌خواهند، بیاموزند.
وی ادامه داد: جشنواره نمایش درمانی جشنواره‌ای تماشاگر محور نیست، بلکه بر مدار توانبخشی و درمانی استوار است.
دبیر جشنواره گفت: از یاد نبریم که نمایش درمانی علم شناخت خود و بازگشت به خویشتن واقعی است. مرور آنچه از دست داده‌ایم و آموختن آنچه باید بدانیم، حرکتی در مسیر خودباوری، ارتباط با محیط و پیرامون خود و رسیدن به کمال واقعی.خودباوری، تمرکز، نظم رفتاری و گفتاری، اعتماد به نفس، کاهش انزواطلبی و دوری از یاس و ناامیدی، تنها بخشی از تاثیرات نمایش درمانی بر انسان است.
در ادامه این مراسم نیز از جانبازان فعال در عرصه نمایش درمانی تقدیر شد.
بر این اساس، در بخش نمایش‌های صحنه‌ای جانبازان
هیات داوران در این بخش از جانباز ابراهیم کرمی سهام به خاطر داستان پردازی در نمایش "خواستگاری " و "مقصر کیه "، با تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه، تقدیر به عمل ‌آورد.
در این بخش همچنین از جانباز علیرضا جابری به خاطر داستان پردازی در نمایش "قهری یا آشتی " با تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه تقدیر به عمل ‌آورد.
بر این اساس، در بخش نقش‌آفرینی نمایشی،هیات داوران در این بخش از جانباز مجید قندهاری نژاد، به خاطر ایفای نقش مناسب، بداهه‌پردازی و کمک در ارایه آثاری خلاق در نمایش‌های "مقصر کیه " و "همسایه مزاحم "، تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه تقدیر شد.
در این بخش همچنین از جانباز علی اصغر حسین طایفه به خاطر بازی خلاقانه، بداهه پردازی و تلاش در راه خلق شخصیت‌های متنوع نمایشی در نمایش‌های "خواستگاری "، "آرایشگاه " و "کیوسک تلفن " با تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه تقدیر شد.
در این بخش همچنین از جانباز صباح شکوفیان به خاطر ارایه نقش‌های ملموس و باور‌پذیر با تندیس جشنواره لوح سپاس و هدیه تقدیر شد.
در بخش تخصصی نمایش درمانی ، هیات داوران هدیه جشنواره را به جانبازان احسان‌الله مالمیر و علیرضا علیپور و حسین پندی تقدیم کرد.
به گزارش خبرنگار فارس، در بخش گروه‌های آزاد نمایش خیابانی،هیات داوران به خاطر اجرای خلاقانه و کارگاهی، بازی گرفتن از مخاطب و ارتباط گیری تنگاتنگ با جانبازان، با تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه از آقای بهرام ریحانی به خاطر اجرای نمایش "کارگاه صمیمانه پانتومیم " تقدیر کرد.
در این بخش هیات داوران از کارگردان نمایش "پنیرک " ماندانا عبقری به خاطر اجرای خلاقانه، استفاده مناسب از عروسک در ارتباط با جانبازان، مشارکت فعالانه در روند داستان نمایشی با استفاده از بازی بداهه مخاطبان، تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه خود را اهدا کرد.
در این بخش هیات داوران از گروه نمایش "بادبادک " به کارگردانی شاهد پیوند، به خاطر استفاده مناسب از بازیگران معلول در اجرای نمایش خیابانی، با اهداء لوح سپاس و هدیه جشنواره، تقدیر کرد.
همچنین از نمایش‌های "طوطی "، "نامردی برای تمام فصول "، با لوح سپاس و هدیه جشنواره تقدیر به عمل آورد.
به گزارش فارس در این مراسم گروه تلویزیونی "فتیله " و اجرای مجید قناد برنامه‌ای را برای جانبازان اجرا کردند که البته این برنامه که توسط یک گروه برای کودکان در این مراسم اجرا شد، باعث سر رفتن حوصله برخی از جانبازان و شادی برخی دیگر شد.